Bemutatkozás

Egy oldal, ahol megtanulhatsz ízletes és tápláló ételeket keszíteni ugyanakkor bővítheted tudásodat arról, hogyan előzheted a betegségek kialakulását, őrizheted meg még jobban egészségedet és hogyan segítsd gyógyulásod hatékonyabban a táplálkozás révén úgy, hogy közben ne kelljen lemondani az élvezetekről sem. Otthoni receptek, leírások, érdekességek, tippek, praktikák, étteremlátogatás...egyszóval minden ami gasztronómia.

Címkék

2014 (1) a (1) B12-vitamin (1) B3-vitamin (1) bacon (1) bakonyi (1) báránycomb (1) barnakenyér (1) betegségmegelőző (1) bőrkiütés (1) Cink (1) citrom (1) csirkemell (1) csirkemellsonka (1) Cukrászda (1) diéta (1) dietetikus (6) dining guide (1) durum (1) E3 Program (1) edzés (1) egészség (6) egészséges (1) egészséges életmód (1) egészséges táplálkozás (2) egészségmegörző (1) egyetemisták táplálkozása (1) emésztés (1) Energia-egyensúly Egészségprogram Egyetemistáknak (1) energiaszegény (1) étel (1) étteremlátogatás (2) fehérje (1) fitness (3) fokhagyma (1) Food (1) food (1) foodface (1) főzelék (1) frissen sültek (1) garnéla (1) gasztro (1) gasztronómia (2) görcsoldó (1) Graham liszt (1) gyógyulást elősegítő (1) gyorsétterem (1) hamburger (1) hoz dog (1) Indul (1) ingyenes dietetikai tanácsadás (1) iráni kenyér (1) kókuszital (1) kókuszzsír (1) krumplilángos (1) kulináris élvezetek (1) lilakáposzta (1) Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (1) mártás (1) MDOSZ (1) melegszendvics (1) Mézes (1) mézes perzsa cukrászda (1) mustra (1) naan (1) nagy (1) parenyica (1) Pár Perc Krumpli (1) Perzsa (1) petrezselyem (1) pirított zsemle (1) pisztácia (1) recept (1) reform (1) reggeli (1) rostdús (1) rózsvíz (1) saláta (3) selyemsonka (1) snidling (1) spagetti (1) sport (2) sporttáplálkozás (3) Street (1) street food (1) sültkrumpli (1) sütemény (1) Szelén (1) szénhidrát (1) szószok (1) táplálkozás (2) tepsis zöldség (1) tészta (1) tojás (1) Top Lista Gsztronómia 2013 (1) utcai kaja (1) utcai kaják (1) vacsora (1) vadas (1) Vas (1) zöldborsó (1) zsírszegény (1) Címkefelhő

2013.10.17. 19:50 KetieDermt

Madárelesége reggelire

photogrid_1381821124757_1381940168.jpg_720x720

Banános-almás-gránátalmás zabkása dióval, madulával és mákkal szórva

(Reggeli **)

 

Böngészés közben ezt hallgasd: Rhianna – Pour It Up

 

Nálam elkezdődött a zsírszövet átépítés izommá illetve a felesleges zsírszövet sporttal és étkezéssel való eltávolítása, amely a tápanyagok eloszlása szempontjából magasabb fehérjebevitelt és alacsonyabb zsír és szénhidrátbevitelt von maga után. Zsírsavak szempontjából hasznosabb a közepesen hosszú szénláncú (MCT) és az egyszeresen telítetlen zsírsavak (alfa-linolénsav, eikozapentaén-sav, dekozahexaén-sav), szénhidrátoknál a VNOÉR-ban (vízben nem oldódó élelmi rost) gazdag, összetett szénhidrátok ajánlatosak, fehérje felvételt pedig érdemes a legkönnyebben felszívódó állati eredetű tejfehérjékből fedezni. Fontos még a megemelt vitamin- és ásványianyagbevitel, főleg a D-vitamin, C-vitamin, Ca, Mg, Cink, Vas, Réz…stb.

 

HOZZÁVALÓK.

- 20 g zabpehely

- 100 ml tej (0,1%, 1,5%)

- 100-50-20 g alma, banán, gránátalma

- 10-10-5 g mandula, dió, mák

- 5 g méz

- 1 g fahéj (ízlés szerint)

 

ELKÉSZÍTÉS.

- Tegyük mikróba a tejbe szórt zabpelyhet, 1 percig melegítsük, keverjül hozzá a mézet és a feldarabolt gyümölcsöket.

- Szórjuk meg a kissé összetört magvakkal.

Jó Étvágyat!

 

TUTI TIPP!

 - A gránátalma magocskák könnyebb kinyerésére videón láthattok egy technikát: katt ide!

 

ÉRDEKESSÉG!!! 

ZABPEHELY

- Vérhas, diabétesz, fertőző májgyulladás, agyi- és nemi gyengeség, hasmenés és felfúvódás kezelésére használjuk. A benne található nagyobb mennyiségű foszforra a fejlődésben lévő szervezetnek különösen nagy szüksége van, ezért tinédzserkorban fogyasztása ajánlatos.

- Külsőleg használva borogatásként enyhíti a viszketést, pakolásként gyógyítja és szépíti az arcbőrt.

- Rendszeresen fogyasztott zabvíz ( 2 ek zabpelyhet 1 liter vízben hidegen lassú tűzön feltesszük főzni, 2 óráig főzzük, szűrve langyosan/hidegen fogyasztjuk) erősíti az ellenálló képességünket, belsőleg fertőtlenít, távol tartja a fertőző betegségeket.

Szólj hozzá!

Címkék: alma egészség tej diéta banán dió mák mandula gránátalma egészséges táplálkozás súlycsökkentés immunerősítő zabpehely zsírszegény foszfor zabkása diabétesz vérhas gyulladásra pakolásként szebb arcbőr idegsejtképződés zabvíz fertőző májgyulladás


A bejegyzés trackback címe:

https://foodface.blog.hu/api/trackback/id/tr285577678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása