Bemutatkozás

Egy oldal, ahol megtanulhatsz ízletes és tápláló ételeket keszíteni ugyanakkor bővítheted tudásodat arról, hogyan előzheted a betegségek kialakulását, őrizheted meg még jobban egészségedet és hogyan segítsd gyógyulásod hatékonyabban a táplálkozás révén úgy, hogy közben ne kelljen lemondani az élvezetekről sem. Otthoni receptek, leírások, érdekességek, tippek, praktikák, étteremlátogatás...egyszóval minden ami gasztronómia.

Címkék

2014 (1) a (1) B12-vitamin (1) B3-vitamin (1) bacon (1) bakonyi (1) báránycomb (1) barnakenyér (1) betegségmegelőző (1) bőrkiütés (1) Cink (1) citrom (1) csirkemell (1) csirkemellsonka (1) Cukrászda (1) diéta (1) dietetikus (6) dining guide (1) durum (1) E3 Program (1) edzés (1) egészség (6) egészséges (1) egészséges életmód (1) egészséges táplálkozás (2) egészségmegörző (1) egyetemisták táplálkozása (1) emésztés (1) Energia-egyensúly Egészségprogram Egyetemistáknak (1) energiaszegény (1) étel (1) étteremlátogatás (2) fehérje (1) fitness (3) fokhagyma (1) Food (1) food (1) foodface (1) főzelék (1) frissen sültek (1) garnéla (1) gasztro (1) gasztronómia (2) görcsoldó (1) Graham liszt (1) gyógyulást elősegítő (1) gyorsétterem (1) hamburger (1) hoz dog (1) Indul (1) ingyenes dietetikai tanácsadás (1) iráni kenyér (1) kókuszital (1) kókuszzsír (1) krumplilángos (1) kulináris élvezetek (1) lilakáposzta (1) Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (1) mártás (1) MDOSZ (1) melegszendvics (1) Mézes (1) mézes perzsa cukrászda (1) mustra (1) naan (1) nagy (1) parenyica (1) Pár Perc Krumpli (1) Perzsa (1) petrezselyem (1) pirított zsemle (1) pisztácia (1) recept (1) reform (1) reggeli (1) rostdús (1) rózsvíz (1) saláta (3) selyemsonka (1) snidling (1) spagetti (1) sport (2) sporttáplálkozás (3) Street (1) street food (1) sültkrumpli (1) sütemény (1) Szelén (1) szénhidrát (1) szószok (1) táplálkozás (2) tepsis zöldség (1) tészta (1) tojás (1) Top Lista Gsztronómia 2013 (1) utcai kaja (1) utcai kaják (1) vacsora (1) vadas (1) Vas (1) zöldborsó (1) zsírszegény (1) Címkefelhő

2013.09.17. 22:42 KetieDermt

Lovley Dinner

dsc_0025_1379450357.jpg_4000x2250

Szerelembe esett fokhagymás-citromos-petrezselymes garnéla friss zöldsalátával

(Vacsora**)

 

Böngészés közben ezt hallgasd: The XX - Together

 

Korai kelés, rohanás esőben, élelmezéshigéne, rohanás haza újból esőben, de azért közben beugrottam egy kis különlegességért a boltba, ráadásul gyorsan készen van és még az emésztése sem jelent különösebb gondot az ember gyomrának…

 

HOZZÁVALÓK. (1 személyre)

- 100 g garnélarák (mélyhűtött)

- 1 csokor petrezselyem

- 10 g kókuszolaj

- 2 közepes gerezd fokhagyma

- frissen őrölt só, bors

- 5 ml frissen facsart citromlé

- 150 g zöldsaláta

 

ELKÉSZÍTÉS.

- Serpenyőben megpirítjuk a kókuszolajon a megtisztított garnélát, majd ha már szép rózsaszínné változtatták a színüket, kis lepirítás után hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

- Tálalás előtt meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.

- Friss zöldsalátára, vagy mellé halmozzuk.

 

Jó Étvágyat!

 

TUTI TIPP!

 

 - Ha csak tisztítatlan garnélát sikerül vennünk, pirítás és ízesítés előtt forró vízben főzzük addig, amíg rózsaszíné változik a színe. Kihűtés után könnyen eltávolíthatjuk a páncélját és máris süthetjük.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta egészség citrom fokhagyma garnéla petrezselyem


A bejegyzés trackback címe:

https://foodface.blog.hu/api/trackback/id/tr785521474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása