Sütőtökpüréleves enyhe indiai fuvalattal
(Leves****)
Böngészés közben ezt hallgasd: Disclosure - When a Fire Starts to Burn
Szezon, szezon és szezon, és amikor elkezdődik az ősz, csak a sütőtökre tudok gondolni. Szívmelengetően élénk narancsos színével mosolyt csal az éhes ember arcára, táplál ugyanakkor nyugtatja a gyomornyálkahártyáját, pirított magja pedig kitűnő csemege a hűvös időkben.
HOZZÁVALÓK. (1 személyre)
- 250 g sütőtök
- 80 g sárgarépa
- 50 g vöröshagyma
- 250 ml csirkealaplé
- 50 g tejföl (12%-os zsírtartalmú)
- 10 g kókuszolaj
- 1/2 g kurkuma, római kömény, garam masala, pirospaprika, szerecsendió
- frissen őrölt só, bors
- 1 csipet friss aprított petrezselyemzöldje
ELKÉSZÍTÉS.
- Kókuszolajon átfuttatjuk a vöröshagymát, a fűszereket, majd a kockára vágott sütőtököt és sárgarépát is megpirítjuk kissé.
- Felöntjük a csirkealaplével, majd fedő alatt puhára pároljuk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet sózzuk, borsozzuk, hőkiegyenlítéssel belekeverjük a tejfölt majd botmixerrel összeturmixoljuk.
- Visszatesszük a lángra, újra felforraljuk.
- Pirított szeletelt mandulával tálaljuk.
Jó Étvágyat!
TUTI TIPP!
- Égési sérülésekre, gyulladt területre, mind külsőleg mind belsőleg alkalmazhatunk frissen préselt sütőtöklevet.
ÉRDEKESSÉG!!!
- A tökmag nemcsak a férfiasság megőrzésében segít, de fél marék mennyiség napi 2x, 3x három héten keresztül élősködő bélférgek ellen is hatásos.
- Természetes cukor-, szénhidrátforrás és magas A - vitamin tartalmú.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.