Szerelembe esett fokhagymás-citromos-petrezselymes garnéla friss zöldsalátával
(Vacsora**)
Böngészés közben ezt hallgasd: The XX - Together
Korai kelés, rohanás esőben, élelmezéshigéne, rohanás haza újból esőben, de azért közben beugrottam egy kis különlegességért a boltba, ráadásul gyorsan készen van és még az emésztése sem jelent különösebb gondot az ember gyomrának…
HOZZÁVALÓK. (1 személyre)
- 100 g garnélarák (mélyhűtött)
- 1 csokor petrezselyem
- 10 g kókuszolaj
- 2 közepes gerezd fokhagyma
- frissen őrölt só, bors
- 5 ml frissen facsart citromlé
- 150 g zöldsaláta
ELKÉSZÍTÉS.
- Serpenyőben megpirítjuk a kókuszolajon a megtisztított garnélát, majd ha már szép rózsaszínné változtatták a színüket, kis lepirítás után hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
- Tálalás előtt meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
- Friss zöldsalátára, vagy mellé halmozzuk.
Jó Étvágyat!
TUTI TIPP!
- Ha csak tisztítatlan garnélát sikerül vennünk, pirítás és ízesítés előtt forró vízben főzzük addig, amíg rózsaszíné változik a színe. Kihűtés után könnyen eltávolíthatjuk a páncélját és máris süthetjük.