Ízélmény mérce: *****
Kiszolgálás: *****
Árak: ****
Böngészés közben ezt hallgasd: FritczKalkbrenner – Right In The Dark
Délután egy új útvonalon tartottunk farkas éhesen az egyetem éttermébe, hogy még a szeminárium előtt megtölthessük a pocinkat B.-vel, amikor egy nyitott üvegajtón keresztül megpillantottuk a rengeteg színes finomságtól díszelgő pultot. A hely nevét olvasva, elhatároztam, ide hazafelé visszatérek és körbenézek… Természetesen nem lett ez másképp, ráadásul egy unalmas előadás után fáradtan és éhesen szinte hívogatott a csábító fűszeres sütik illata.
Az eladó elmondása szerint legtöbben a vaníliakrémmel töltött és pisztáciával szórt hájas tésztából készült édességet viszik a legjobban, ami két formában is kapható, és kóstolás után is valóban lett az egyik kedvencem erről a helyről. Kapható még a képviselő fánkhoz hasonló tejszínhabban töltött égetett tészta és narancssárgára és pirosra festett pisztáciával szórt tésztarózsácskák is. Megnézhettünk egy különleges naanhoz hasonló iráni kenyeret, amely csupán víz, liszt és élesztő keverékéből készült lepénykenyér féleség, megszórva fehér és fekete szezámaggal.
Megízlelhettük egy cukorsziruppal és olajos magvakkal töltött tésztakosárkát, ami viszont számomra már túl édes volt, viszont a mandulás keverékkel töltött bő zsírban kisütött kis tésztafalatkáknak nem lehetett ellenállni.
Első hallomásra érdekesen hangzott a sáfrányos muffin, viszont az erős fűszerezés meglepően finom ízeket hozott elő a puha kavart tésztából. Volt még csicseriborsó felhasználásával készült teasütemény is szezámmaggal és csokoládéval a tetején, és rózsavízzel készült kókuszos szeletek is.
Azonban az egész datojával töltött teasütemény lett az abszolút befutó, amiben gyömbéres- szegfűszeges ízeket véltem még felfedezni, de mind konzisztenciára mind ízvilágra már csak emiatt is érdemes betérni az alig egy hónapja nyílt hangulatos kis cukrászdába.
Köszönöm a segítséget és az együttműködést a Mézes Perzsa Cukrászda tulajdonosának és dolgozójának!